3 Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ

Νέα

 • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΤΕΓΕΣ ΚΤΙΡΙΩΝ (Έργο PV-ESTIA)

  Το Εργαστήριο Ηλεκτρικής Ισχύος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, μέσω του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει ως εταίρος στο έργο «Επαυξάνοντας την αποθήκευση ενέργειας σε κτήρια με φωτοβολταϊκά» PV-ESTIA, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα συνεργασία Interreg V-B “Balkan-Mediterranean” και από εθνικούς πόρους. Συντονιστής του έργου είναι το Εργαστήριο Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, ενώ συμμετέχουν εταίροι από την Κύπρο, τη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ.

  Στα πλαίσια του έργου, θα υλοποιηθούν πιλοτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα πρόκειται να εγκατασταθεί ΦΒ σύστημα με αποθήκευση σε κτήριο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και μετρητικές διατάξεις σε 10 ήδη υπάρχουσες ΦΒ εγκαταστάσεις σε κτήρια που βρίσκονται εντός της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Ο στόχος των μετρητικών διατάξεων είναι η συστηματική μέτρηση και καταγραφή των προφίλ παραγωγής και κατανάλωσης σε κτήρια με ΦΒ στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, που θα επιτρέψει τον καλύτερο σχεδιασμό προσαρμοσμένων πολιτικών.

  Οι ενδιαφερόμενοι που είναι κύριοι φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, είτε αυτές είναι κατηγορίας σταθερής αποζημίωσης (feed-in tariff) είτε ενεργειακού συμψηφισμού (net-metering),  οι οποίες λειτουργούν ήδη ή πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία μέχρι τον Ιούνιο του 2018, παρακαλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα, συμπληρώνοντας την σχετικής φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που είναι αναρτημένη στο https://ee.teiwm.gr/files/PV-ESTIA.docx έως 10 Μαρτίου 2018. Στους επιλεγέντες θα εγκατασταθούν δωρεάν μετρητικές διατάξεις για τη μέτρηση και καταγραφή παραγωγής και κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και θα δοθεί η δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο των μετρήσεων.

  Το αναλυτικό δελτίου τύπου είναι ανηρτημένο στο σύνδεσμο Δελτίο Τύπου.

  Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Εργαστήριο Ηλεκτρικής Ισχύος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργο Χριστοφορίδη, τηλ. 2461068141 καθημερινά από τις 11:30-13:00.

   

  Pv estia

   

Υποσέλιδο

Picture15Διεύθυνση:

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Κοίλα Κοζάνης, Τ.Κ. 50100

Πρόεδρος Τμήματος:

Χριστοφορίδης Γεώργιος

Τηλ. Επικοινωνίας

24610 68237

Γραμματεία Τμήματος:

Αραμπατζή Δωροθέα

Τηλ. Επικοινωνίας

24610 40161-4 εσωτ. 223

24610 68223